Zespół doświadczonych księgowych

Nasz zespół stanowią księgowi, którzy ukończyli renomowane uczelnie i posiadają wieloletnie doświadczenie praktyczne.

Krystyna Siewiorek

Wykształcenie

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej oraz Studiów Podyplomowych w zakresie Nowoczesnej Rachunkowości Finansowej i Zarządczej. Uczestniczka wielu szkoleń z zakresu rachunkowości i podatków, w tym również ostatnio przez ponad 6 miesięcy w 2014 r. uczestniczyła w szkoleniu dla kandydatów na doradców podatkowych.

Doświadczenie

Pracowała w przedsiębiorstwach różnych branż. Od fundacji, poprzez firmy produkcyjne i usługowe, spółki prawa handlowego oraz firmy prywatne. Doświadczenie zawodowe zdobywała także w korporacjach z udziałem kapitału zagranicznego (m.in. Pharmindex Poland), a także zróżnicowanych pod względem obrotów, liczby zatrudnionych pracowników, zastosowanych rozwiązań podatkowych oraz złożoności procesów i procedur księgowych. Bogate doświadczenie ułatwiło jej poznanie zasad funkcjonowania przedsiębiorstwa, znajomość których jest niezbędna w rzetelnym prowadzeniu ksiąg rachunkowych.

Kompetencje

Główna Księgowa od 1998 r., od 2001 r. posiada licencję na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych.

Rozeznanie

Długoletnie zatrudnienie na stanowisku głównej księgowej umożliwiło jej gruntowne poznanie przepisów ustawy o rachunkowości, przepisów prawa podatkowego, finansów i bankowości, prawa handlowego i innych zagadnień oraz możliwość zastosowania ich w praktyce.

Języki

Posługuje się językiem angielskim w mowie i piśmie, a ostatnio zaczyna posługiwać się językiem włoskim.

Prywatnie

Miłośnik sportu (bieganie oraz jazda na rowerze) oraz muzyki klasycznej.

Monika Pawłowska

Wykształcenie

Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach. Uzyskała tytuł magistra na kierunku rachunkowość finansowa.

Doświadczenie

Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywała pod okiem biegłych rewidentów księgowych. Długoletni specjalista ds. kontroli księgowej i sprawozdawczości u jednego z wiodących operatorów telekomunikacyjnych. Samodzielna i główna księgowa w różnych spółkach z ograniczoną odpowiedzialnością.

Kompetencje

Certyfikat Ministerstwa Finansów w zakresie usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych.

Rozeznanie

Duże umiejętności analityczne, biegłość w sporządzaniu sprawozdań finansowych, gruntowna znajomość ustawy o rachunkowości, doświadczenie w opracowywaniu procedur i instrukcji księgowych.

Języki

język angielski w mowie i piśmie

Prywatnie

Pasjonat podróży i czytelnik kryminałów.

Monika Szabłowska

Wykształcenie

Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego. Uzyskała tytuł magistra na prestiżowym kierunku finanse, inwestycje i rachunkowość..

Doświadczenie

Swoją karierę zawodową rozpoczęła w biurach rachunkowych, od początku pracując ze spółkami osiągała kolejne szczeble awansu zawodowego aż do stanowiska samodzielnej księgowej. Posiada szeroki rozeznanie w praktycznej księgowości ze względu na dużą różnorodność obsługiwanych podmiotów i znaczną wiedzą na temat nowoczesnych systemów księgowych.

Kompetencje

Posiada certyfikat głównej księgowej wydany przez Stowarzyszenie Księgowych w Polsce (członka International Federation of Accountants).

Rozeznanie

Praca z firmami prowadzącymi różnorodną działalność pozwoliła jej na zdobycie umiejętności praktycznego zastosowania przepisów prawa podatkowego i zasad rachunkowości.

język angielski

Miłośnik literatury pięknej.